CPL-teams kennen hun tegenstander in de 1/16 finales van de Croky Cup

Challenger Pro League | Dinsdagnamiddag is er geloot voor de 1/16 finales van de Beker van België. Zeven Challenger Pro League-teams gingen mee in de pot (enkel Virton werd in de vorige ronde uitgeschakeld) en drie van hen kregen een absolute topaffiche voorgeschoteld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo mag competitieleider Lierse het straks opnemen tegen RSC Anderlecht. Dit keer niet de Futures (waartegen ze op de vorige speeldag nog met 2-3 verloren), maar wel de A-ploeg. Voor rode lantaarn Dender EH kwam er met Standard thuis ook een mooie affiche uit de bus. Ook zij verloren eerder dit seizoen al wel van de B-ploeg (0-1 tegen SL16 FC).

En ook bij SK Beveren wrijven ze zich al in de handen. De Oost-Vlamingen nemen het in de volgende ronde namelijk op tegen R. Antwerp FC; de ongenaakbare competitieleider in 1A én de ex-ploeg van topaankoop Dieumerci Mbokani én coach Wim De Decker.

De vier andere teams werden gelinkt aan staartploegen uit 1A. Lommel, RWDM en Deinze mogen in eigen huis vechten voor een plekje bij de laatste zestien terwijl Beerschot op bezoek moet in Brugge.

Lierse - RSC Anderlecht
Dender EH - Standard
SK Beveren - R. Antwerp FC
Lommel SK - Zulte Waregem
RWDM - KV Kortrijk
Cercle Brugge - Beerschot VA
SK Deinze - KAS Eupen

De wedstrijden vinden plaats op 8, 9 of 10 november 2022. De clubs moeten onderling afspreken welke datum hen het beste past en zullen daar dan later over communiceren naar de achterban.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top