Rally van Nieuw-Zeeland kan titelstrijd beslissen

Sport | Na een afwezigheid van tien jaar wordt er vanaf woensdagavond opnieuw een WK-rally georganiseerd in Nieuw-Zeeland. In 2020 stond de rally ook al op de kalender, maar werd die vanwege de coronacrisis niet gereden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De rally van Nieuw-Zeeland is de elfde van in totaal dertien WRC-rally's. Het is meteen ook de laatste onverharde rally van het seizoen. Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) staat nog altijd aan de leiding in de tussenstand van het WK. Als de Fin zondag acht punten meer pakt dan Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1) is hij de nieuwe wereldkampioen rally.

De rally van Nieuw-Zeeland heeft als uitvalsbasis Auckland. In totaal worden er, gespreid over vier dagen, zeventien klassementsritten gereden, goed voor 279,8 km. Het tijdverschil met Nieuw-Zeeland bedraagt elf uur met Brussel.

De rally start met de shakedown die woensdagavond om 22.00 u Belgische tijd wordt gereden. Donderdagochtend in Brussel, donderdagavond in Nieuw-Zeeland, is er een korte superspecial van 1,78 km. In de nacht van zaterdag op zondag eindigt de rally van Nieuw-Zeeland omstreeks 05.30 u.

In 2012 werd de Rally van Nieuw-Zeeland voor het laatst gereden. Toen won Sébastien Loeb de rally in het jaar dat hij zijn negende en laatste wereldtitel pakte. Samen met Neuville en Ogier stond ook Ott Tänak aan de start van de editie van 2012. De Est reed in vijfde positie toen hij in KP 20 van de baan ging en moest opgeven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top