ESL Pro League XVI: De cast van de play-offs is bekend

Esports | De groepsfase van de ESL Pro League XVI kwam zondag eindelijk tot een einde, en daarmee is de play-off bracket volledig. Cloud9, FURIA Esports en Team Liquid hebben zich na hun prestaties in groep D bij de cast van de eindfase gevoegd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wat heeft het lang geduurd! Na vier weken van competitie kwam dit weekend eindelijk een einde aan de groepsfase van de ESL Pro League, waarvan sommigen zeggen dat het format aangepast moet worden! De laatste wedstrijden van groep D werden op zondag om 19u30 gespeeld, en de drie overgebleven gekwalificeerden mogen hun plaats innemen in de knock-outfase van de competitie, die deze week doorgaat.

En aan de top stond het Russische roster van nafany, sh1ro en hun collega’s, die nog steeds voor Cloud9 spelen. C9 was goed op weg om ongeslagen te eindigen, maar Team Liquid pakte de overwinning in de laatste groepswedstrijd tussen de twee teams.

© ESL

Team Liquid eindigde op de derde trede van het podium. De mannen van Nitr0 gaan de play-offs in met twee nederlagen en drie overwinningen, waardoor het moeilijk te voorspellen is hoe het team de komende dagen zal presteren.

Op de tweede plaats in groep D staat het Braziliaanse FURIA Esports, dat voor de rest van de competitie de enige vertegenwoordiger van het Zuid-Amerikaanse continent zal zijn.

Dit maakt de lijst van gekwalificeerde teams compleet. Vanaf dinsdagmiddag zullen de teams het tegen elkaar opnemen in een Bo3-format. Daar kijken de toeschouwers van de competitie, hoewel ze een beetje moe zijn van deze bijna vier weken lange opeenvolging van Bo1’s, om vragen.

De bracket van de play-offs – © ESL

En er zijn geweldige wedstrijden om naar uit te kijken. In de eerste ronde strijden NAVI en Heroic om een plaats tegen G2 Esports in de kwartfinales. Team Vitality wacht dan weer op de winnaar van het duel tussen Outsiders en FURIA Esports. Aan de andere kant van de bracket blijft FaZe Clan het team om voor uit te kijken. De mannen van Karrigan beginnen hun reis naar de grote finale tegen Complexity Gaming en gaan natuurlijk voor de overwinning in dit toernooi. Dat zou een Grand Slam betekenen voor de spelers, die nu nog maar één titel verwijderd zijn van die prestatie…

De grote finale van het 16e seizoen van de ESL Pro League kun je deze zondag om 16u50 live volgen op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top