Waarom fans van 'The Crown' naar 'The Empress' moeten kijken

Films | Meer dan zestig jaar na de lancering van de trilogie over keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die dankzij haar familie de naam ‘Sisi’ kreeg, maakt streamingsdienst Netflix opnieuw een serie over de bijzondere vrouw. Als je de serie ‘The Crown’ graag bekeek, dan zal je je ongetwijfeld verlekkeren op ‘The Empress’. Pickx legt je uit hoe dat komt!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De keizerin Sissi is binnenkort te zien op Netflix in een modernere versie dan de drie films met Romy Schneider. In een miniserie met zes afleveringen van elk 45 minuten wordt dieper ingegaan op haar relatie met Franz Joseph, die oorspronkelijk zou moeten trouwen met haar oudere zus. Het verhaal toont een compleet nieuwe benadering van het leven van Elisabeth van Oostenrijk en haar rol als vrouw in de samenleving. Zeker als je weet dat vrouwen toentertijd een compleet andere rol vervulden, besef je dat Sisi een heel bijzondere dame was!

‘The Empress’ gaat onder meer over haar leven als jonge vrouw die zich voorbereidt op een rol aan het Weense hof. Met haar rebelse en progressieve geest kende ze een moeilijke start als keizerin, want ze weigert te buigen voor de tradities van de monarchie. Bovendien ligt ze voortdurend in de clinch met haar schoonmoeder. De hele situatie bezorgt haar verschillende depressies en een eetstoornis, opnieuw iets wat in die tijd absoluut niet vaak voorkwam. Laat staan dat je er over sprak! 

Naast het leven van de vorstin focust scenariste Katharina Eyssen ook op de geopolitieke context van het koninkrijk. Onder meer de bezetting van Italië, het conflict met de Pruisen en de oorlog in de Krim werden in het verhaal opgenomen. Daardoor krijg je als kijker voldoende achtergrondinformatie om alles te begrijpen. Devrim Lingnau vertolkt de hoofdrol in ‘The Empress’. Ze krijgt het gezelschap van Philip Froissant en Melika Foroutan.

Effect van de kroon 

Het lijkt erop dat een monarchie meer dan eens een inspiratiebron is voor producenten van films- en series. Zou dit het gevolg zijn van ‘The Crown’? Na de lancering van de trailer van ‘The Empress’ in augustus zagen liefhebbers veel gelijkenissen tussen de reeks en de productie over de Britse koninklijke familie. De dramatische muziek van een orkest, een prinses die verliefd is op een koning met wie ze eigenlijk niet mag trouwen… Het zijn stuk voor stuk zaken die we in beide series te zien krijgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top