Miké Tresor komt stilaan op kruissnelheid bij Racing Genk

Jupiler Pro League |

Wie is de meest beslissende speler in de Jupiler Pro League voor aanvang van de tiende speeldag? Het antwoord is Mike Trésor. In de eerste negen speeldagen bij Racing Genk liet hij al 5 doelpunten en 5 beslissende passes optekenen, waarmee hij blijkt geeft van zijn veelzijdigheid. Trekt hij die goede lijn komend weekend door op het veld van KV Oostende?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije voetbaljaargang bleven de supporters en volgers van Genk enigszins op hun honger zitten wat de prestaties van Trésor betreft. Hij maakte de overstap vanuit de Eredivisie van Willem II, waar hij zijn seizoen had afgesloten met 4 goals en 11 assists in 34 speeldagen. De beloftevolle Belg torste daardoor een hoop verwachtingen met zich mee, die hij moeilijk kon inlossen.

De aanvallende middenvelder imponeerde aanvankelijk met 4 assists tijdens de eerste drie speelrondes, maar deemsterde nadien beetje bij beetje weg. Hij werd minder gebruikt en ook lang niet altijd op zijn favoriete positie, waardoor beslissend zijn een lastige opgave was. In februari leverde hij nogmaals 3 beslissende passes op korte tijd af. Aan het einde van de rit stokte de teller evenwel op 7 assists en geen enkel doelpunt.

Komst van Vrancken zorgt voor schokeffect

Trésor rendeerde niet onder Bernd Storck, die hem steevast op de 6 of de 8 positioneerde. “Ik speelde toen veel te laag. Dat ligt me niet, omdat ik graag risico in mijn spel leg”, gaf hij in aanloop naar het nieuwe seizoen te kennen aan Het Nieuwsblad. “In de laatste wedstrijden afgelopen jaar maakte ik nauwelijks nog minuten. Volgens Storck lag dat aan het feit dat ik niet over het juiste profiel beschikte. Dat is logisch. Je vraagt toch ook niet aan Coutinho om de rol van Casemiro op zich te nemen?”

Dit seizoen gaat alles voorlopig voor de wind. Wouter Vrancken volgde de ontslagen Storck op en plaatste Trésor op zijn geliefkoosde positie. "Het is heel fijn momenteel om voetbal te spelen, zeker aan de zijde van Bilal (nvdr: El Khannouss). Alles is ook een pak duidelijk geworden.”

De kern van de acties

Vrancken laat Genk op een andere manier voetballen, namelijk offensiever en directer. De coach houdt er bovendien van de bal op te eisen. Door in te zetten op de technische kwaliteiten van zijn wingers, laat Vrancken toe aan Trésor om vaker in het spel te komen en vaker voor doel op te duiken.

Op de eerste drie speeldagen trof Trésor telkens raak vanuit de infiltratie. Ondertussen betaalt hij met zijn prestaties zijn afkoopsom van 3,5 miljoen euro dubbel en dik terug door zijn potentieel te tonen en mee de hand te leggen aan de wederopstanding van Genk. Voorlopig vatten de Limburgers post op de tweede plaats in het algemene klassement van de Belgische eerste klasse.

Het speelschema van speeldag 10 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 30 september

Zaterdag 1 oktober

Zondag 2 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top