Na afblazen van kamp tegen Joshua bokst Fury tegen Charr

Sport | Na het afblazen van het duel tussen de beste Britse zwaargewichten - Tyson Fury en Anthony Joshua - wil de 'Gypsy King' het nu opnemen tegen de Duitse bokser Mahmoud Charr. Fury, de WBC-kampioen, heeft de kamp tegen Joshua maandag zelf uitgesloten omdat die laatste volgens hem een deadline op maandag niet had gehaald. De wedstrijd tegen Charr zou nu op 3 december gepland staan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kijk ernaar uit om te vechten tegen een man die wil vechten, en vuur en verlangen heeft", schreef Fury (34) in zijn Instagram-verhaal, waarin de kamp tegen Mahmoud Charr ook door de Keulenaar met Syrisch-Libanese roots werd bevestigd. Het gevecht zal in Manchester of Cardiff plaatsvinden.

Ondanks een mondeling akkoord een paar weken geleden miste Joshua volgens Fury een deadline om het contract te ondertekenen. "De dag van de beslissing is gekomen en gegaan", zei Fury over zijn rivaal in een video op sociale media. "Het was maandag na vijf uur en er was nog geen contract ondertekend. Het is officieel voorbij voor Joshua."

Volgens het mondeling akkoord zou de financiële verdeling voor 60 procent in het voordeel van Fury uitvallen, terwijl Joshua de resterende 40 procent zou krijgen.

Fury nam eerder dit jaar afscheid als regerend WBC-wereldkampioen, maar had aangekondigd dat hij zou terugkeren in de boksring voor een gevecht tegen Oleksandr Usyk, de houder van de overige vier wereldtitelgordels. De Oekraïner onttroonde een jaar geleden Joshua als wereldkampioen en won onlangs ook de revanche.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top