Maryna Zanevska staat in tweede ronde van het WTA-toernooi in Parma

Sport | Maryna Zanevska (WTA 97) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Italiaanse Parma (gravel/251.750 dollar).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige Belgische van Oekraïense origine versloeg de 23-jarige thuisspeelster Lucia Bronzetti (WTA 61), het achtste reekshoofd. Het werd 6-3 en 6-2 na een uur en 24 minuten wedstrijd.

Het was hun derde onderlinge duel. Zanevska had Bronzetti eerder deze maand al vlot verslagen in het Roemeense Boekarest (6-1, 6-0) en klopte haar in 2020 ook in het Italiaanse Tarvisio (6-3, 4-6, 6-4).

Zanevska neemt het in de achtste finales op tegen de Hongaarse Dalma Galfi (WTA 91). Die was met 6-1 en 6-2 een maat te groot voor de Russische qualifier Erika Andreeva (WTA 132).

Van de vijf vorige duels tegen de 24-jarige Galfi won Zanevska er vier. Vorig jaar speelden ze twee keer tegen elkaar en won de Belgische telkens vlot.

In het dubbeltoernooi vormt Kimberley Zimmermann het eerste reekshoofd met de Hongaarse Anna Bondar. Zij treffen in de eerste ronde de Poolse Paula Kania-Chodun en de Tsjechische Renata Voracova.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top