Valéry Demory zag strijdvaardige Cats tegen China

Basketbal | De Belgian Cats verloren dinsdag hun laatste groepswedstrijd op het WK in Australië met 81-55 van China waardoor ze als derde van poule A eindigen. Bondscoach Valéry Demory bleef ondanks de duidelijke nederlaag positief. "Ik ben heel tevreden over de prestatie van de ploeg", zei de Fransman. "Gedurende dertig minuten hebben we er echt voor gestreden."

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de Belgen was het de eerste wedstrijd zonder vedette Emma Meesseman, out voor de rest van het toernooi door een kuitspierblessure die ze maandag opliep tegen Bosnië-Herzegovina. Volgens Demory moeten de Cats "het lot" aanvaarden. "We hadden het niet verwacht. We moeten haar afwezigheid opvangen door agressiever te zijn, meer te bewegen en ritme te tonen. Dat is onze enige kans want op technisch vlak hebben we geen andere speelsters die over wereldklasse beschikken."

Meesseman blijft wel bij de kern om haar teamgenotes vanaf de zijlijn bij te staan. "Ze is onze meest ervaren speelster en geeft de anderen raad en aanwijzingen. We zijn hier met zes speelsters die het hoogste niveau ontdekken. En ze is onze kapitein, het is nooit een optie geweest dat ze ons zou verlaten."

Tegen wie de Belgen donderdag in de kwartfinales spelen, is nog afwachten. Demory heeft wel een voorkeur. "Maar die hou ik voor mij", bleef hij op de vlakte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top