Programma van huldiging Remco Evenepoel bekendgemaakt

Wielersport | De stad Brussel en de gemeente Dilbeek hebben het volledige programma bekendgemaakt voor de huldiging van wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel. Zondag 2 oktober worden zijn successen uitgebreid gevierd, met als hoogtepunt de ontvangst op de Brusselse Grote Markt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De plechtigheden starten om 12 uur in Dilbeek, waarvan Remco's geboortedorp Schepdaal een deelgemeente is, met een receptie in het cultuurcentrum Westrand in aanwezigheid van college van burgemeester en schepenen. Om 12.45 uur volgt op de parking van Westrand eerste feestelijk moment samen met de fans. Daar zal Evenepoel de supporters een eerste keer toespreken.

De volgende stop is Brussel, en de tocht naar de hoofdstad verloopt toepasselijk op de fiets. Iedereen wordt uitgenodigd om in stoet, en met Remco op kop, naar Brussel te fietsen.

"Om de wereldprestaties van een (ra)ket van bij ons te vieren, stap ik met veel plezier op de fiets voor een triomftocht naar Brussel", belooft Willy Segers, burgemeester van Dilbeek.

Omstreeks 15 uur wordt de aankomst van het fietsende peloton verwacht op de Grote Markt. De triomftocht van Evenepoel leidt hem dan om 15.30 uur naar het balkon van het stadhuis van Brussel, met aan zijn voeten de menigte op de Grote Markt. Net zoals de Rode Duivels en de Olympiërs krijgt de wielerkampioen een passend eerbetoon.

"Remco Evenepoel hield ons in spanning tijdens de Vuelta en het wereldkampioenschap. De Belgen willen hem graag eer bewijzen en wachten daarom vol ongeduld op zijn terugkeer", zegt Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top