CR7 scoorde twaalf jaar geleden (bijna) een legendarisch doelpunt tegen Spanje

UEFA Nations League | Ook in Groep 2 van de A-divisie van de Nations League wordt de laatste speeldag van de groepsfase afgewerkt. Kersvers leider Portugal zal het opnemen tegen eerste achtervolger Spanje. Beide ploegen strijden voor de eerste plaats en dat doet ons terugdenken aan een andere wedstrijd tussen deze twee landen… eentje waarin Cristiano Ronaldo bijna met alle aandacht ging lopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend schrok de Spaanse bondscoach Luis Enrique zich een bult. La Roja, zijn team, verloor thuis geheel onverwachts met 1-2 van Zwitserland. Portugal, de belangrijkste Nations League-concurrent van de Spanjaarden, won die avond zijn wedstrijd tegen Tsjechië (0-4) waardoor de buren uit het westen plots bovenaan de rangschikking in Groep 2 stonden. Dinsdag nemen de Spanjaarden het vliegtuig richting Braga waar er gestreden wordt om groepswinst in Groep 2. Supporters van beide landen kijken reikhalzend uit naar het treffen want de derby staat bekend als een topmatch. Dat bleek eens te meer op 17 november 2010.

Toen namen Spanje en Portugal het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd. Bij de Spanjaarden speelden Xavi, Puyol, Gerard Piqué en Iker Casillas nog mee. Bij Portugal stond, hoe kon het ook anders, een 25-jarige Cristiano Ronaldo tussen de lijnen die samen met dat andere supertalent, Nani, de Spanjaarden moest verslaan. De partij ging goed op en neer maar na een dik halfuur stond het nog 0-0.

Bedankt, Nani...

Portugal kreeg in de 36e minuut gelukkig de kans om richting het doel van Casillas te stormen. CR7 kreeg al lopend de bal aangespeeld vanuit de middencirkel en kwam tegenover Gerard Piqué te staan die hij enkele tellen later via een sprint en een daaropvolgende schijnbeweging in de wind kon zetten. CR7 stond na zijn actie op een paar meter van het doel van Iker Casillas, maar wel onder een zeer schuine hoek. Hierop bedacht de Portugese ster er niets beter op dan een lob naar de verste hoek van het doel te versturen. Daar zou San Iker immers niet bij kunnen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ronaldo zwiepte de bal omhoog en zag het leer in de verste hoek, over de knikker van Casillas, verdwijnen. Zijn ploeggenoot Nani was de hele tijd meegelopen en besloot de lob van CR7, die met 100 procent zekerheid in doel zou verdwijnen, nog aai met de bol te geven opdat die zeker in doel zou verdwijnen. Nani wou zich ervan vergewissen dat de bal binnen zou gaan maar had niet door dat hij zelf buitenspel stond toen hij het leer aanraakte. Hierdoor werd de goal onherroepelijk afgekeurd en dat tot grote ontsteltenis van Cristiano Ronaldo.

Nani zakte bijna door de grond van schaamte, maar gelukkig voor hem won Portugal de wedstrijd uiteindelijk met 0-4. Enkele jaren later, in 2019, kwam hij in 'Oh My Goal' nog eens terug op de bewuste fase. “Het ging allemaal heel snel… Maar dat is geen excuus… Ik had kort na de wedstrijd de beelden opnieuw bekeken en zag duidelijk dat het mijn fout was”, klonk het. “Ik heb dat prachtige doelpunt om zeep geholpen… Het was een van de mooiste doelpunten die ooit gemaakt werden… Gelukkig heeft Cristiano al zoveel andere mooie doelpunten gemaakt.” We zijn benieuwd of Cristiano Ronaldo komende dinsdag opnieuw zal kunnen schitteren tegen La Roja. Hopelijk lopen er dan geen teamgenoten in de weg die ervoor kunnen zorgen dat zijn goals worden afgekeurd.

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, met onder meer de match tussen Engeland en Duitsland, vanavond om 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top