Katrina Matthews, favoriete voor Ironman Hawaï, is aangereden tijdens training

Sport | De Britse triatlete Katrina Matthews moet na een aanrijding op training een kruis maken over de Ironman van Hawaï, die volgende week (6 oktober) plaatsvindt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Matthews werd gisteren aangereden door een wagen tijdens een training in het Amerikaanse Texas. Haar echtgenoot Mark Matthews liet via sociale media weten dat ze "kleine breukjes in de schedel" en twee wervelbreuken en een breukje in het borstbeen heeft opgelopen. "Ze zal volledig herstellen. Het zijn geen al te ernstige breuken maar er kwamen heel wat hechtingen aan te pas", legt hij uit. 

De triatlete postte zelf een foto waarop ze met een bebloed gezicht en een nekverband te zien is.

De Duitser Patrick Lange, tweevoudig winnaar in Hawaï, was op het moment van de aanrijding met Matthews aan het trainen. Hij legt uit dat ze op een rustige baan reden toen "plots een wagen uit de andere richting opdook en haar opschepte". De triatlete was even buiten bewustzijn maar de ziekenwagen was snel ter plaatse. 

Matthews eindigde als tweede in de Ironman van Hawaï 2021, die werd verplaatst naar mei 2022 in Utah. Alleen de Zwitserse Daniela Ryf bleef haar voor. Op 6 oktober zou Matthews een belangrijke podiumkandidate zijn geweest in Kona (Hawaï).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top