‘Hotel Romantiek’ aflevering 4: een voorbestemde ontmoeting

Films | De vierde aflevering van ‘Hotel Romantiek’ zit eivol snel slaande harten. Bij enkele koppels komt de hoop op een verdere relatie van één kant, maar bij een welbepaald koppel is het meteen een schot in de roos voor beide deelnemers. Wekelijks selecteren wij onze favoriete opdracht, een ontroerend verhaal en de overslaande vonk van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lizzy en Johan hielden elkaar goed warm in de liefdesgrot, maar de geschiedenis herhaalt zich er. Terwijl Johan al klaar is voor de volgende stap (hij hoopte zelfs dat er maar één bed zou zijn in de luxekamer), blijft Lizzy wat terughoudend. Misschien is de leugen over de gesneden groenten uit aflevering twee uitgekomen? Johans rivaal Paul verlegt zijn affectie in elk geval weer naar Roosje.

De opdracht

Onze favoriete opdracht van de aflevering is doorgaans die waar de beste koppels gevormd worden. Het spelletje waarbij paarden de koppels kozen, waarna de mannen geblinddoekt een veld vol obstakels moesten navigeren, was leuk gevonden, maar veel vonken zagen we er toch niet. En het uitstapje naar een pretpark – denk meer lokale kermis dan Disneyland – zorgde voor wat nostalgie over eerste kussen op de “rappe rups”, maar was niet echt een vehikel voor romantiek.

Tijdens het “bordspel” doorheen het hele complex, zagen we wel wat vonken vliegen. Jean-Marie en Linda hadden, ondanks het feit dat ze het hele spel wonnen, meer oog voor elkaar dan voor de dobbelsteen. En René was dolgelukkig om te kunnen dansen met zijn Brigitte.

Het verhaal

Dat geluk is René van harte gegund, zeker als we horen wat hij op liefdesvlak al heeft moeten meemaken. Toen hij amper 49 jaar oud was, kreeg zijn vrouw een fatale hartaanval, op zijn verjaardag die ook nog eens hun huwelijksdag was. Het verlies was beenhard, maar zes jaar geleden (hij is nu 66) vond hij een nieuwe liefde. De liefde van zijn leven, zegt hij zelfs. Het was liefde op het eerste gezicht, maar na amper negen maanden samen overleed ook zij. Ze kreeg een hartinfarct terwijl ze samen in de zetel zaten. En opnieuw moest René een zwaar afscheid slikken. “Het waren wel de mooiste negen maanden van mijn leven”, zei hij.

De vonk

Zoals gezegd, sloegen de vonken vooral over tijdens de bordspel-achtige opdracht. Daarbij is de onmiddellijke connectie tussen Jean-Marie en Linda niet te negeren. Linda stelde zich voor het eerst open voor een nieuwe relatie, nadat ze op haar eigen manier “toestemming” kreeg van haar overleden man. En daar was Jean-Marie, de sympathieke Brusselaar met het juiste sterrenbeeld en zelfs een gelijkaardige verjaardag als haar man zaliger. Volgens Linda was het voorbestemd. De twee zaten meteen helemaal op dezelfde lijn, zozeer zelfs dat er enkele kussen op de mond uitgedeeld werden. Ze werden zo gelukkig als verliefde tieners naar de liefdesgrot gestuurd voor een romantische avond samen. Is hier het eerste blijvende koppel van het seizoen gevormd? We sluiten het zeker niet uit!

Bekijk ‘Hotel Romantiek’ op zondag om 20u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top