Actrice Jenna Ortega wordt 20: dit zijn vijf van haar belangrijkste rollen

Series | Op dinsdag 27 september mag de Amerikaanse actrice Jenna Ortega twintig kaarsjes uitblazen. Volgens sommigen heeft Ortega nog veel groen achter de oren, maar als we haar acteerprestaties erbij nemen, blijkt dat toch mee te vallen. Proximus Pickx dook in de archieven en vond vijf belangrijke rollen van de actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Jane the Virgin’

Het grote publiek leerde actrice Jenna Ortega voor het eerst kennen dankzij de Amerikaanse telenovelle ‘Jane the Virgin’. In deze komische serie zien we hoe de 23-jarige Venezuelaans-Amerikaanse vrouw Jane Gloriana (Gina Rodriguez) per ongeluk kunstmatig bevrucht wordt tijdens een bezoek aan haar gynaecoloog. Jane is een maagd en staat voor een uiterst lastige keuze: houdt ze de baby, of niet? De serie bevat ook enkele flashbacks naar een tijd waarin we een veel jongere Jane te zien krijgen. Die rol werd gespeeld door de toen nog piepjonge Jenna Ortega. Aangezien ‘Jane the Virgin’ aardig wat succes had, kwam ook Ortega in the picture te staan.


‘You’

In 2019 wordt Ortega toegevoegd aan de cast van de Netflix-thrillerserie ‘You’. In deze serie zien we hoe Joe Goldberg, de manager van een boekenwinkel, een obsessie ontwikkelt voor zijn vrouwelijke liefdespartners en zich uiteindelijk ontpopt tot seriemoordenaar. Ortega speelt mee in het tweede seizoen van deze reeks en neemt daarin de rol op van Ellie, het jonge buurmeisje van Joe. Joe vertrouwt Ellie niet en zal proberen om haar het leven zuur te maken. Ortega was tijdens de opnames ongeveer zeventien jaar, maar bewees toen al dat ze over heel wat acteerkunsten beschikt.


‘The Fallout’

In 2021 was Ortega klaar voor het echte werk. Ze draafde dat jaar immers op in ‘The Fallout’ van regisseuse Megan Park. In deze gelauwerde film zien we hoe de jonge studente Vada een schietpartij op haar Amerikaanse school meemaakt, en overleeft. Kort na de feiten ontwikkelt ze echter een depressie en komt ze in een spiraal van donkere gedachten terecht. Park toont met deze film hoe traumatisch een schietpartij kan zijn voor omstanders van zo’n schietpartij en welke gevolgen dat dit kan hebben. Ortega deed naar eigen zeggen haar best om de duistere gevoelens naar het witte doek te vertalen en slaagde daar, wat ons betreft, wonderwel in.


‘Scream’

Datzeflde jaar werd de ‘Scream’-filmfranchise opnieuw nieuw leven ingeblazen door de Amerikaanse regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Zij blikten horrorthriller ‘Scream’ in en konden Jenna Ortega strikken voor een van de hoofdrollen. Ortega speelt in ‘Scream’ de rol van Tara Carpenter, een van de slachtoffers van de geheimzinnige moordenaarGhostface’. Ortega smeet zich volledig voor deze rol en dat kon de Amerikaanse filmpers zeker appreciëren.


'Wednesday'

Jenna Ortega’s carrière gaat ook dit jaar weer in een stijgende lijn verder. De piepjonge actrice zal vanaf november immers te zien zijn in de Netflix-serieWednesday’. In deze horrorserie zien we hoe Wednesday Addams, dochter van de legendarische en duistere Addams-familie, naar school gaat op de Nevermore Academy. Daar probeert ze haar paranormale krachten onder de knie te krijgen en haar nieuwe sociale leven in te richten. Ondertussen onderzoekt ze enkele moordzaken en duikt ze de geschiedenis van haar bijzondere familie in.
Ontdek ‘Jane The Virgin’ en ‘You’ nu op Netflix, 'Wednesday' is vanaf 23 november te bekijken. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top