Van der Poel veroordeeld na belagen meisjes in hotel, mag Australië verlaten

Wielersport | Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een boete voor het belagen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter in Sutherland gaf de Nederlandse wielrenner een boete van 1500 Australische dollar, zo'n 1.000 euro, meldt de NOS. VdP mag het land verlaten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van der Poel, die in Australië was voor het WK wielrennen, bracht een groot deel van de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 jaar zou hebben geduwd. Dat zou hij hebben gedaan omdat ze in het hotel waar de wielrenner verbleef, lawaai maakten en op zijn deur klopten. Hij was verhaal gaan halen omdat hij niet kon slapen, zo vlak voor zijn deelname aan de wegwedstrijd van de WK.

De rechter rekent het de 27-jarige Van der Poel aan dat hij het recht in eigen hand heeft genomen. De advocaat van Van der Poel noemde de veroordeling tegenover de NOS teleurstellend en liet weten direct in beroep te gaan. Van der Poel mag na de uitspraak Australië verlaten.

Van der Poel moest zich aanvankelijk morgen voor de rechter verantwoorden, maar op verzoek van zijn advocaat vond die zitting een dag eerder plaats omdat hij vandaag/maandag naar huis zou vliegen.

Hoofdcoach Jan van Veen van de Nederlandse wielerbond KNWU wilde niet reageren op de uitspraak van de rechter. Hij wilde ook niet zeggen of Van der Poel maandag terugvliegt.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen stapte gisteren na zo'n 30 km uit de wedstrijd. Remco Evenepoel reed enkele uren later in Wollongong naar zijn eerste wereldtitel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top