David Goffin, 65e, zakt drie plaatsen op wereldranglijst

Sport | David Goffin levert vandaag drie plaatsen in op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Hij staat 65e.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Goffin werd afgelopen week uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in het Franse Metz. Ook Zizou Bergs was er aan de slag. Hij stootte vanuit de kwalificaties door naar de hoofdtabel maar gaf in de eerste ronde op met een buikspierblessure. In het ATP-klassement stijgt Bergs zes plaatsen naar nummer 128.

Helemaal bovenaan de wereldranglijst zijn er geen verschuivingen. De Spaanse tiener Carlos Alcaraz, winnaar van de US Open, begint aan zijn derde week als nummer 1. Dan volgen de Noor Casper Ruud en de Spanjaard Rafael Nadal, die beiden afgelopen weekend present tekenden op de Laver Cup, het demonstratietoernooi in Londen waar Roger Federer afscheid nam van het proftennis.

In de top twintig is er een wijziging. De Italiaan Jannik Sinner wipt over de Pool Hubert Hurkacz van 11 naar 10. Sinners landgenoot Lorenzo Sonego ziet zijn toernooizege in Metz, de derde uit zijn carrière, vertaald in een sprong van 65 naar 45. De Amerikaan Brandon Nakashima wint dankzij zijn eerste ATP-titel in San Diego 21 plaatsen en wordt 48e.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top