Ook Beerschot en Beveren kwalificeren zich voor 1/16 finales Croky Cup

Challenger Pro League | Na SK Deinze, Lommel SK, Dender EH, Lierse en RWDM hebben nu ook Beerschot VA en SK Beveren zich geplaatst voor de 1/16 finales van de Croky Cup. Dat maakt dat enkel Virton zich liet verschalken door een amateurteam (Dessel Sport) en zeven van de acht CPL-teams straks mee de potten ingaan voor de volgende ronde van de Beker van België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot had weinig moeite met eerstenationaler Knokke. Dankzij een vroege goal van de onvermijdelijke Baeten (minuut 7) konden de Mannekes de wedstrijd rustig controleren. Verlinden, (alweer) Baeten en Matthys kwamen in het verdere verloop van de eerste helft dichtbij de 0-2, maar toch was het wachten tot na de pauze vooraleer er verder afstand genomen kon worden.

Sanusi scoorde de 0-2 in de 49e minuut en vier minuten later nette Thorisson al de 0-3. Het was meteen de eerste goal voor de IJslandse spits. Een kwartier voor tijd dikte Nzita nog aan tot 0-4, maar de match van de jonge Belg eindigde nog wel in mineur met een tweede gele (en dus rode) kaart in de slotminuten.

SK Beveren had meer moeite op het veld van CS Visé. In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de Waaslanders goed weg toen een poging van Gilon op de paal belandde. Even voordien had Hoggas de netten al wel doen trillen, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze kon Beveren de match meer naar zich toe trekken. Ribeiro trof al snel de paal, maar Ismaheel mocht enkele minuten later toch een Bevers feestje bouwen: 0-1. Visé leek even van de kaart en amper vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord. Dit keer was het Maderner die de bezoekende fans liet juichen. Visé probeerde nadien nog wel terug in de match te komen, maar de Beverse defensie stond pal. De 0-2 bleef op het bord.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top