Alleen "makkelijkste titel" ontbreekt nog op palmares Tom Boon

Sport | Na een karrenvracht aan doelpunten kan Tom Boon eindelijk een Gouden Stick in de prijzenkast zetten. De 32-jarige aanvaller van Leopold heeft ook een Europese, een wereldtitel en olympisch goud op zijn palmares, maar een Belgische titel ontbreekt nog. "In principe zou dat nochtans de makkelijkste moeten zijn", vertelde Boon. "Afgelopen seizoen werd die titel ons ontzegd, dit seizoen gaan we er opnieuw vol voor."

Door Belga

Deel dit nieuws

Léopold kreeg afgelopen seizoen een forfaitnederlaag aan de broek voor elke wedstrijd waarin het de Argentijn Federico Monja met een toeristenvisum liet spelen. Het miste zo de play-offs, ondanks liefst 44 doelpunten van Boon. "Die doelpunten maak ik niet alleen. Het is het team dat me aan dat aantal geholpen heeft en ook de coach speelt een belangrijke rol. Ik ben me ervan bewust dat ik veel geluk heb dat ik bij zo'n team mag spelen."

Boon heeft bij Leopold nog een contract tot 2024 en wil ook bij de Red Lions nog minstens zolang doorgaan. "Volgend jaar wil ik erbij zijn op het WK in India en als alles goed gaat, in 2024 ook op de Spelen in Parijs."

Bij de vrouwen nam Charlotte Englebert de trofee in ontvangst. De 21-jarige middenveldster maakte niet alleen indruk bij Racing, maar ook bij de Red Panthers. "Dit is een hele mooie erkenning. Vorig jaar was ik al beste belofte en dit lijkt een logisch gevolg, maar zelf had ik verwacht dat de trofee naar Emilie Sinia zou gaan. Voor haar carrière en ook omdat ze een prachtig seizoen draaide."

Tom Boon kan volgende maand ook nog Wereldspeler van het Jaar worden. Net als Arthur De Sloover is hij bij de vijf genomineerden. Charlotte Englebert is dan weer één van vijf genomineerden om FIH Rising Star te worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top