Louis van Gaal maakt opvallende analyse: "Beste kansen waren voor Nederland"

UEFA Nations League | Louis van Gaal triomfeerde zondagavond in de ArenA in de hoofdstad Amsterdam door voor de tweede keer op rij de Rode Duivels van bondscoach Roberto Martinez een nederlaag toe te dienen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de 1-4 pandoering van juni op de Heizel vergaten de Belgen deze keer de kansen af te maken, waarna ze in de tweede helft bij een stilstaande fase het deksel op de neus kregen en in het slot blij mochten zijn dat de score niet verder opliep dan de zure 1-0.

"We hebben slecht gespeeld, dat zei ik net ook in mijn laatste toespraak tegen de jongens", aldus de Nederlandse bondscoach. "In balbezit waren we niet goed, in balbezit van de tegenstander was het wel redelijk tot goed. We hebben heel weinig kansen weggegeven en zelf de grootste kansen gehad. Steven Bergwijn had er misschien wel drie moeten maken."

"We hebben niet goed gespeeld, maar dit was de overwinning van de discipline van de groep", zei Van Gaal. "Hoewel we eigenlijk 90 minuten de onderliggende partij waren, konden we toch doorgaan door gedisciplineerd te spelen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top