Kroatië verzekert zich van Final Four, Deense goal Skov Olsen tegen Frankrijk baat niet

UEFA Nations League | Kroatië heeft zich zondagavond op de zesde en laatste speeldag van groep 1 in de A-divisie van de Nations League verzekerd van de Final Four. Het versloeg Oostenrijk met 1-3 en stelde zo de kwalificatie veilig.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ervaren rot Luka Modric (6.) schonk de verliezend finalist van het laatste WK al vroeg de voorsprong, maar Christoph Baumgartner (9.) sloeg enkele minuten later al terug namens de gastheer. Wisselspeler Marko Livaja (69.) en Dejan Lovren (72.) verlosten de Kroaten in enkele minuten tijd.

Marko Arnautovic kreeg overigens een basisplaats bij de Oostenrijkers en de 33-jarige aanvaller is daarmee met 104 interlands nu alleen recordhouder voor Andreas Herzog (103), Aleksandar Dragovic (100) en David Alaba (96).

Denemarken had op hetzelfde tijdstip halverwege al een comfortabele dubbele bonus beet tegen Frankrijk, maar dat mocht niet baten. Kasper Dolberg (34.) brak de ban en Club Brugge-winger Andreas Skov Olsen (39.) verdubbelde een handvol minuten later. Het bleef 2-0.

Kroatië wint de groep met 13 op 18, met een puntje meer dan Denemarken (12). Frankrijk besluit op een teleurstellende derde plaats met amper 5 punten. Oostenrijk zakt met 4 eenheden als hekkensluiter naar de B-divisie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top