Geen Final Four voor Rode Duivels na zure nederlaag in Nederland

Rode Duivels | De Rode Duivels hebben zondagavond op de zesde en tevens laatste speeldag in groep 4 van de A-divisie in de Nations League met het kleinste verschil (1-0) verloren op bezoek bij een door blessures toch wel gehavend Nederland. Iets meer dan een kwartier voor affluiten kopte Virgil van Dijk na een hoekschop de enige treffer van de wedstrijd tegen de netten.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een uitverkochte Johan Cruijff Arena hadden de Belgen een zege met minstens drie doelpunten verschil nodig om zich alsnog voor de tweede opeenvolgende keer te plaatsen voor de Final Four van de Nations League, na de 1-4 thuisnederlaag van juni tegen Oranje. De Duivels controleerden nagenoeg de hele wedstrijd en dwongen ook wel wat kansen af, maar kwamen niet tot scoren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Na de pauze kregen ze het deksel op de neus.

Het duel in Amsterdam was vooral het laatste vooraleer bondscoach Roberto Martinez in november zijn 26-koppige selectie voor het WK moet indienen. De Rode Duivels starten de verkorte WK-voorbereiding op maandag 14 november in Tubeke, reizen een dag later reeds af naar Koeweit om er vrijdag 18 november een oefenwedstrijd tegen Egypte af te werken en vervolgens van daaruit door te reizen naar Qatar. Vijf dagen later volgt immers al de eerste groepswedstrijd tegen Canada. Marokko is zondag 27 november de tweede tegenstander. In hun laatste groepswedstrijd geven de Belgen donderdag 1 december vicewereldkampioen Kroatië partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top