Eli Iserbyt had "veel steun aan Vanthourenhout" in Beringen

Wielersport | "Ik had me vooraf ingenomen om snel te starten en zo de groep meteen gevoelig uit te dunnen", vertelde Elis Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) zondag nadat hij voor het tweede jaar op rij de BE-MINE cross in Beringen gewonnen had. "Bergaf kon je dan comfortabeler naar beneden rijden, zonder risico's te moeten nemen. Ik had ook het geluk dat Michael Vanthourenhout vandaag in heel goede doen was, zodat ik veel steun aan hem had. Samen hebben we druk kunnen zetten op de rest."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Onderweg had ik ook al gemerkt dat Lars van der Haar niet echt heel goed meer was. Pim Ronhaar was eveneens wat aan het stilvallen. Dat was voor mij het sein om te gaan aanvallen. Ik sloeg meteen een kloof en kon zo snel mijn eigen lijnen uitzetten. In de afdaling mocht ik geen fouten maken, maar die kwam ik ook goed door. De twee beklimmingen moest je vol op"

Vorige week werd Iserbyt na zijn ploegmaat Vanthourehout tweede in Kruibeke. Daar had hij last van een lichte keelontsteking. "De verandering van het weer brak me wat op. Maar ik wou die ziekte zeker niet als excuus aanwenden. Vanthourenhout was daar sterker. Ik trainde deze week heel hard. Zeker voor wat nog volgt in Amerika. Het loont wel en ik ga nog keihard trainen. We vertrekken met de ploeg iets later dan anders naar Amerika en hebben zelf een business-classticket gekocht. Een beetje investeren in je toekomst noem ik dat."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top