Rode Duivels konden nog nooit wedstrijd met inzet winnen in Nederland

Rode Duivels | Dat de Rode Duivels zondagavond in de 129e Derby der Lage Landen in de Arena voor een loodzware opdracht staan, is een understatement. Niet alleen moet er in het hol van de leeuw gewonnen worden, om alsnog groepswinnaar te worden moet dat ook nog eens gebeuren met minstens drie doelpunten verschil, terwijl de statistieken niet meteen in het voordeel van de Belgen zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

De laatste Belgische zege tegen Nederland dateert van augustus 2012. Toen werd er op de Heizel in een oefeninterland met 4-2 gewonnen van Oranje, het begin van de weg naar boven voor deze generatie. Nadien werd er nog in twee oefeninterlands gelijk gespeeld, alvorens de zware 1-4 nederlaag van juni, meteen ook de reden waarom er zondag een zege met minstens drie doelpunten verschil nodig is.

Voor de laatste Belgische zege in Nederland moeten we al teruggaan tot eind mei 2004, toen er in een oefeninterland voor het EK in Portugal - waarvoor de Belgen overigens niet geplaatst waren - met 0-1 gewonnen werd. Meer nog, geen enkele wedstrijd met inzet op Nederlandse bodem kon door de Belgen gewonnen worden. Voor een zege met minstens drie doelpunten verschil moeten we teruggaan tot november 1961, maar dat ging toen ook om een oefeninterland, die met 0-4 gewonnen werd. Hierbij moet wel vermeld worden dat het in de duels tussen beide landen heel vaak om oefeninterlands ging.

Roberto Martinez ziet het duel vooral als de ideale WK-voorbereiding, maar geeft de hoop op een tweede Final Four op rij in de Nations League niet op voorhand op. "We trekken naar Nederland met het idee dat we nog altijd eerste kunnen eindigen", zei de bondscoach zaterdag op de persconferentie in Tubeke.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top