Zaterdagavondduels in Croky Cup leveren een vier op vier op voor de CPL-teams

Challenger Pro League | Zaterdag kwamen er vier Challenger Pro League-teams in actie in de Croky Cup. Zowel Lierse, Lommel, Dender als RWDM mochten in het eigen stadion trachten om een amateurteam uit het tornooi te knikkeren en bij alle vier lukte dat na een moeilijke eerste helft en een iets vlottere tweede helft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse begon niet met haar sterkste formatie aan de derby tegen RC Mechelen en had aanvankelijk wat moeite om gevaar te creëren. De 1-0 van Ramaekers (minuut 38) was dan ook welgekomen met de rust al in zicht. Toen Walbrecq meteen na de rust de 2-0 scoorde na alweer een goede actie van debutant Vekemans, leek de match gespeeld. Maar nog voor het uur knokte RC Mechelen zich opnieuw in de match via een aansluitingstreffer van Weuts.

De Pallieters leken het plots even moeilijk te krijgen, maar na de inbreng van Tarfi en Rocha stoomden ze toch weer vlot door. Van Acker kon vanop de strafschopstip de 3-1 scoren en Rocha en Tarfi (jawel, net zij) dikten nog aan tot 5-1.

Lommel SK slaagde er tegen La Louvière dan weer in om voor het eerst dit seizoen te scoren én te winnen in een officiële thuiswedstrijd. Nochtans moest Lommel heel wat spelers missen door blessures en door interlandverplichtingen. Dat liet zich voelen in een matige eerste helft waarin beide teams wel wat kansjes kregen, maar de 0-0 toch op het bord bleef.

Na de rust kwam er dan toch eindelijk dat eerste, verlossende doelpunt in eigen stadion toen Weckhuysen over een bezoekend been ging en Granell vanop de strafschopstip de 1-0 kon scoren. Hierna probeerde La Louvière nog wel wat terug te doen, maar bleven de beste kansen voor de thuisploeg. Al counterend maakte Cauê er nog 2-0 van.

RWDM danste de samba tegen KSV Oudenaarde. De Brusselaars wonnen met 3-0 na drie goals van hun Braziliaanse nieuwkomers. Vinicius Lopes opende de score in de eerste helft en Rikelmi maakte met twee goals het verschil in de tweede helft.

En ook Dender EH kon zich bij de laatste 32 scharen. De Oost-Vlamingen speelden tegen Dikkelvenne al hun derde bekerduel en ook dit keer werd er gewonnen. Nochtans was het lang wachten op de verlossende openingsgoal. Pas in minuut 73 trof Ngongo raak voor Dender. Rajsel maakte er enkele minuten later 2-0 van waardoor Dender een nieuwe bekerzege over de streep kon trekken en mee in de pot mag met de eersteklassers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top