Mathieu van der Poel pas om 4u terug op hotelkamer nadat hij werd meegenomen door politie

Wielersport | Mathieu van der Poel is gearresteerd geweest na een incident in het hotel van de Nederlander, de avond voor de WK-wegrit van zondag in Australië. Van der Poel, een van de topfavorieten, was pas om 4u terug op zijn kamer. "Dit is een ramp, maar ik kan er niets meer aan veranderen", verklaarde hij voor de camera van Sporza.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik lag vroeg in bed en heel veel kinderen op de gang van mijn kamer vonden het nodig om continu aan te kloppen, terwijl ik wou slapen voor een belangrijke dag", deed Van der Poel bij Sporza zijn verhaal. "Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze de politie gebeld en werd ik meegenomen."

Pas om 4u was VDP opnieuw op zijn kamer, na zijn bezoek aan het politiebureau. "Dat is zeker niet ideaal. Het is een ramp, maar ik kan er niets meer aan veranderen. Ik probeer er het beste van te maken. Het is op weinig slaap dat ik zal koersen, ik hoop dat ik het op adrenaline kan doen. Leuk was het zeker niet. Het is wat het is, ik moet het ermee doen", besloot Van der Poel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top