Spanje lijdt dure nederlaag tegen Zwitserland en moet koppositie afstaan aan Portugal

UEFA Nations League | Spanje heeft zaterdagavond op de vijfde en voorlaatste speeldag van groep 2 in de A-divisie van de Nations League een kostbare nederlaag geleden tegen Zwitserland in eigen huis. Het werd 1-2 in La Romareda in Zaragoza.

Door Belga

Deel dit nieuws

Halfweg had Manuel Akanji (28.) voor een 0-1 ruststand gezorgd. Vroeg in de tweede helft maakte Jordi Alba (55.) gelijk na knap voorbereidend werk van Marco Asensio. Breel Embolo (58.) frommelde niet veel later de bal tegen de netten aan de overzijde en die klap zou Spanje niet meer te boven komen.

Op hetzelfde moment profiteerde Portugal optimaal van dat verlies door in en tegen Tsjechië op triomfantelijke wijze met de volle buit aan de haal te gaan: 0-4.

Diogo Dalot (33.) en Bruno Fernandes (45.+2) tekenden aan het rustsignaal voor de dubbele voorsprong, terwijl Patrik Schick in de 6e minuut van de blessuretijd van op de stip de kans op de aansluitingstreffer de nek omwrong. In de tweede helft prikte Dalot (52.) er al snel een derde bezoekende goal bij. Invaller Diogo Jota (82.) draaide het mes nog wat dieper in de wonde.

Portugal wipt dankzij de riante zege met 10 punten naar de leidersplaats in de poule en heeft met nog een speeldag te gaan plots de beste papieren om door te stoten naar de Final Four van de competitie. Dinsdag bikkelt het voor eigen volk tegen Spanje, tweede met 8 punten, in een rechtstreeks duel om groepswinst. La Roja is op het WK overigens een mogelijke tegenstander van de Rode Duivels in de achtste finales, als beide teams de groepsfase weten te overleven.

Zwitserland (6 ptn.) en Tsjechië (4 ptn.) moeten nog tegen elkaar aan de bak om niet te degraderen naar de B-divisie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top