Thomas Pieters rukt op naar de derde plaats in de Open de France

Sport | Met een derde ronde van 66 slagen is Thomas Pieters zaterdag van de zevende naar de derde plaats geklommen in de Open de France (DP World Tour/3 miljoen euro), die doorgaat op de Golf National in het Franse Guyancourt, nabij Parijs.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 30-jarige Antwerpenaar liep net als op dag 1 een foutloze ronde waarin hij vijf birdies wegputte. Pieters, de nummer 33 op de wereldgolfranglijst, telt met nog achttien holes te spelen twee slagen meer dan de 21-jarige Rasmus Højgaard, die nog steeds de leiding waarneemt, maar zijn voorsprong zag slinken naar één slag op de Zuid-Afrikaan George Coetzee.

Højgaard, die voor de aanvang van de derde ronde nog zes slagen voorsprong telde op de Fransman Paul Barjon, ging op de tweede hole, een 192 meter lange par-3, compleet onderuit. Zo sloeg de drievoudige European Tour-winnaar tot drie keer toe de bal in het water, wat resulteerde in een vijfdubbele bogey. Na nog een bogey op de derde hole herpakte de Deen zich enigszins met nog vijf birdies waartegen hij ook nog twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Met zijn ronde van 74 slagen en een totaalscore van twaalf onder par is zijn voorsprong bijna helemaal weggesmolten.

Nicolas Colsaerts, die zich na een sterke tweede ronde kon plaatsen voor de eindfase, moest op dag drie genoegen nemen met een ronde van 72 slagen. De Brusselaar leek aanvankelijk naar een derde ronde af te stevenen van 69 slagen. Op de achttiende en laatste hole zag hij echter de bal tot twee keer toe in het water verdwijnen, wat hem een een triple bogey kostte. De drievoudige European Tour-winnaar en tevens titelverdediger moest vijftien plaatsen inleveren en sloot dag drie af op de 49e plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top