WK roeien - Belgische dubbelvier gelooft nog steeds in Parijs 2024 na overwinning in C-finale

Nieuws | Dinsdag kwamen de Belgische mannen in de dubbelvier in de herkansingen op het WK roeien 32 honderdsten tekort voor een plaats in de top 12. Uiteindelijk zetten ze zaterdag de C-finale naar hun hand en waren ze daarmee goed voor een dertiende plaats in de algemene rangschikking.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het kwartet ving de afgelopen week hoopgevende signalen op met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

"Een half jaar geleden zijn we gestart op 0,0", aldus Gentenaar Ruben Claeys, die een team vormt met de Limburgse regerende indoorwereldkampioen roeien Ward Lemmelijn, Luikenaar Gaston Mercier en Gentenaar Tim Brys, die op de OS van vorig jaar nog vijfde werd in de lichte dubbeltwee.

"Ons gevoel is volledig anders dan op het EK in München (waar de Belgen 12e eindigden, nvdr). Daar hadden we nooit de indruk mee te doen. Hier schoten we nipt tekort. Komende winter krijgen we de kans om specifiek te werken aan onze uithouding en techniek samen, waarmee we kostbare seconden kunnen winnen", stelde de 25-jarige kinesitherapeut.

"De gewonnen C-finale was zonder twijfel onze beste race van de week", vulde Mercier aan. "We voelden dat er zaterdag veel mogelijk was en een resultaat voor het grijpen lag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top