Louis van Gaal leeft met vertrouwen toe naar duel tegen Rode Duivels: "Wij gaan winnen"

UEFA Nations League | Louis van Gaal is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal België in de laatste groepswedstrijd van de Nations League verslaat. "Wij gaan winnen, hoor", zei de bondscoach van Oranje op de afsluitende persconferentie in Zeist.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nederland loopt morgen alleen nog groepswinst mis als België in Amsterdam met meer dan twee treffers verschil wint. Oranje telt drie punten meer en won begin juni de heenwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion met 1-4. Bij gelijke punten geldt na het onderlinge resultaat het doelpuntensaldo en daarin zouden de Rode Duivels (+4) Nederland (+7) doorgaan mits een zege met drie goals verschil.

"Als dat stuntje gaat plaatsvinden, zal dat waarschijnlijk verdiend zijn", aldus Van Gaal. "Maar ik zit anders in elkaar. Ik geloof in mijn spelers, ik geloof in mijn team. Wat België doet, hebben we geanalyseerd. De afgelopen wedstrijden hebben zij steeds met dezelfde spelopvatting gespeeld. We hebben daar een bepaalde visie op, hoe we dat gaan aanpakken. Dat geef ik door aan mijn spelers. Het is allemaal in orde."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top