Yellow Tigers zetten Puerto Rico zonder setverlies opzij in eerste groepswedstrijd

Sport | De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 12) hebben vandaag in hun eerste groepswedstrijd op het WK met 3-0 gewonnen van Puerto Rico (FIVB 18). De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-15, 27-25 en 25-15.

Door Belga

Deel dit nieuws

Britt Herbots werd topschutter met 23 punten. 

Morgen (13 uur) komen de Yellow Tigers een tweede keer in actie in groep A. De tegenstander is dan Kenia (FIVB 30). Aansluitend speelt het team van Gert Vande Broek nog tegen Italië (FIVB 3, 27 september), Nederland (FIVB 10, 30 september) en Kameroen (FIVB 25, 2 oktober), telkens in Arnhem. De Poolse steden Gdansk en Lodz zijn de andere speellocaties in de groepsfase.

Vrijdag opende gastland Nederland groep A met 3-0 winst tegen Kenia. Zaterdagnamiddag staat Italië tegenover Kameroen. 

Vierentwintig landen zijn ingedeeld in vier poules van zes ploegen. Uit elke poule stoten vier landen door naar de tweede ronde. Daarin worden twee poules van acht landen gevormd. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinale.

België neemt voor de vierde keer deel aan het WK volley voor vrouwen (na 1956, 1978 en 2014, toen de Belgen elfde werden). Servië won het vorige WK in 2018 in Japan door in de finale Italië te verslaan.

Afgelopen zomer verloren de Yellow Tigers in de achtste finales van het EK tegen Italië en gingen ze in de finale van de Challenger Cup onderuit tegen Kroatië, waardoor ze promotie misten naar de Nations League. De Italiaanse vrouwen wonnen zowel de Europese titel als de Nations League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top