Coach Demory ziet Cats zwoegen tegen Puerto Rico: "Heel, heel moeilijke wedstrijd"

Basketbal | De Belgian Cats hadden vandaag in hun derde groepswedstrijd op het WK basket weinig overschot tegen Puerto Rico. Na een moeizame partij trokken ze in het Australische Sydney met 68-65 aan het langste eind. "Het was een heel, heel moeilijke wedstrijd want ons percentage driepuntshots bedroeg amper 21 procent (4 op 19)", reageerde coach Valéry Demory. "Gelukkig stond de verdediging pal."

Door Belga

Deel dit nieuws

Kyara Linskens was met 24 punten en 13 rebounds de sterkhouder. De Franse trainer onderstreepte haar verdienste. "Ze was uitstekend in de rebounds en bij de worpen onder de korf. Dat deed ons veel deugd. Het is een speelster met goede handen. Daarom liet ik haar tekenen bij Montpellier. Ik wil haar nog zien groeien in intensiteit." 

Linskens loofde de sterkte van Puerto Rico. "Dit was een heel andere ploeg dan het team dat we in het verleden met 30 punten hebben verslagen. Ze begonnen heel goed en verdedigden goed op Emma (Meesseman). Ik ben heel blij dat ik het team vandaag kon helpen."

Meesseman bleef aanvallend onder de radar (3 op 11 shots, goed voor 6 punten). "Ik weet niet hoe dat komt", zei Demory. "Voorlopig gaan de ballen er niet in. Dat moet haar frustreren. Gelukkig is ze heel intelligent. Ze compenseert in verdediging (12 rebounds) en deelt assists uit aan vriendinnen (11 van de 26 van het team)."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top