Orkaan Fiona komt aan land in Nova Scotia in Canada (2)

Nieuws | De orkaan Fiona heeft met windsnelheden van meer dan 144 kilometer per uur de kust van Nova Scotia, in het oosten van Canada, bereikt. Dat heeft het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) vanochtend gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Fiona zal vandaag naar verwachting delen van Atlantisch Canada treffen als een krachtige cycloon met orkaankracht en er worden aanzienlijke gevolgen verwacht door felle winden, stormvloed en zware regenval", aldus het NHC. Canada heeft verschillende weerswaarschuwingen afgegeven voor een groot deel van de oostkust.

Om 11.00 uur Belgische tijd bevond de orkaan zich op ongeveer 210 kilometer van Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia, en bewoog zich noord/noordwest met 65 kilometer per uur, aldus het Canadian Hurricane Centre (CHC). Eerder had de instantie gemeld dat de orkaan naar verwachting zeer slecht weer zou veroorzaken in Atlantisch Canada en het oosten van Quebec. 

"Waar deze orkaan in de geschiedenisboeken zal komen, zullen we achteraf moeten bepalen. Maar het zal zeker een historische en extreme gebeurtenis zijn voor het oosten van Canada", aldus meteoroloog Bob Robichaud van het CHC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top