Rafael Nadal geeft verstek voor verdere verloop Laver Cup door nakend vaderschap

Sport | De Spanjaard Rafael Nadal komt niet meer in actie op de Laver Cup in Londen. De 22-voudige grandslamwinnaar heeft na de (verloren) afscheidsmatch van Roger Federer in de nacht van vrijdag op zaterdag, aan wiens zijde hij dubbelde tegen de Amerikanen Frances Tiafoe en Jack Sock, besloten zo snel mogelijk terug te keren naar zijn hoogzwangere vrouw. In de komende weken verwacht het koppel hun eerste kindje.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De laatste weken waren lastig. Ik heb amper geslapen en was gestresseerd", aldus de 36-jarige Nadal, wiens vrouw tijdens de zwangerschap reeds met complicaties af te rekenen kreeg. "Gelukkig is alles nu in orde, waardoor het mogelijk was om af te zakken."

De Brit Cameron Norrie neemt de plaats in van Nadal in Team Europe. Hij is de tweede reservespeler die invalt na Matteo Berrettini, de vervanger van Federer.

Voorlopig is de stand 2-2 tussen Team Europe en Team Wereld. De Noor Casper Ruud en de Griek Stefanos Tsitsipas brachten de Europeanen vrijdag eerst op een 2-0 voorsprong, maar de Australiër Alex De Minaur en Tiafoe en Sock hingen de bordjes opnieuw in evenwicht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top