Drie verdachten van bedreigingen tegen Van Quickenborne opgepakt in Den Haag

Nieuws | De arrestaties van de drie personen die in verband worden gebracht met de bedreigingen tegen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, gebeurden in Den Haag. Dat bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie. De betrokkenen zijn alle drie Nederlanders.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het federaal parket maakte vandaag bekend dat Van Quickenborne door het Nationaal Crisiscentrum onder verhoogde beveiliging is geplaatst nadat onderzoek had aangetoond dat een mogelijke dreiging ernstig moet worden genomen. In zijn persbericht zei het federaal parket meteen dat vrijdagnacht drie personen konden worden opgepakt in Nederland en dat hun overlevering is gevraagd.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigt nu dat die arrestaties in Den Haag gebeurden. "In opdracht van België zijn drie Nederlanders (20, 29 en 48 jaar) aangehouden in Den Haag/Leidschendam", klinkt het op Twitter. Meer informatie, bijvoorbeeld over de exacte identiteit van de verdachten, wordt niet bekendgemaakt.

Ook over de aard van de dreiging wordt niets gezegd, maar volgens de VRT en Het Laatste Nieuws zou vrijdagochtend een verdachte auto met Nederlandse nummerplaat opgemerkt zijn aan de woning van Van Quickenborne in Kortrijk, waar hij ook titelvoerend burgemeester is. Het is niet bekend of in de auto inzittenden waren, maar er zouden "volgens betrouwbare bronnen" wel wapens aangetroffen zijn. Volgens de VRT ging het om kalasjnikovs, vuurwapens en flessen met benzine.

De dreiging zou uit het drugsmilieu komen, er wordt ook gesproken over poging tot ontvoering. Maar die informatie is dus niet officieel bevestigd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top