Ex-1B'ers Osei-Berkoe en Cerigioni trappen Virton uit de Croky Cup

Challenger Pro League | RE Virton is vrijdag als eerste Challenger Pro Leagueteam uitgeschakeld in de Croky Cup. De Luxemburgers overleefden eerder al wel twee bekerrondes om dan nu - in de vijfde ronde - onfortuinlijk ten onder te gaan tegen eerstenationaler Dessel Sport.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton liet heel wat basispionnen langs de kant, maar begon toch vrij degelijk op het veld van het nummer zestien uit de hoogste amateurklasse. Dominant, doch steriel balbezit werd iets na het halfuur omgezet in een doelpunt nadat Spago een hoekschop van Kagé binnenkopte. Het moeilijkste leek nu achter de rug, maar dat was buiten Espinoza gerekend. De Fransman ging enkele minuten voor de pauze stevig door op Osei-Berkoe en werd met rood van het veld gestuurd.

Dessel putte moed uit die man-meer-situatie en kwam na de pauze dan ook stevig opzetten. Toch was het tot de 70e minuut wachten vooraleer Osei-Berko (ex-Lierse) de gelijkmaker voorbij Sadin knalde. De Kempenaars voelden dat er nog meer in zat en zetten Virton nog meer onder druk. Maar na een afgekeurde goal van Versmissen, een bal op de paal van Ghislain en enkele goede reddingen van Sadin stond het na 90 minuten nog steeds 1-1.

Vreemde winninggoal

Verlengingen dus voor de Luxemburgers; die al vijftig minuten met een man minder speelden én dat nu dus nog eens dertig minuten extra moesten doen. Virton kroop dan ook verder in haar schulp en Dessel bleef de forcing voeren. Tien minuten voor het einde van de verlengingen leverde dat de verlossende 2-1 op.toen Cerigioni (ex-Lommel, ex-Roeselare, ex-Waasland-Beveren) het leer eigenlijk niet goed raakte, maar daardoor Sadin wel op het verkeerde been zette.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top