Demi Vollering niet aan de start verschenen in wegrit na positieve coronatest

Wielersport | De Nederlandse Demi Vollering (25) is zaterdag niet verschenen aan de start van de wegrit bij de vrouwen elite tijdens het WK in Australië. Ze is niet fit genoeg. Dat meldt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Vollering leverde een positieve coronatest af, zo verduidelijkt de renster.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben ongelooflijk triest dat ik het WK mis", tweet Vollering. "Ik voelde me zo goed, sterk, gezond en klaar. Maar donderdagochtend werd ik ziek wakker. Ik deed een sneltest en die was positief. Ik wens mijn ploegmaats het beste."

Vollering won dit jaar de Brabantse Pijl en de Ronde van het Baskenland. Verder werd ze tweede in de Ronde van Frankrijk en derde in de Vuelta. Ze behoorde dan ook tot de favorieten.

Haar landgenote Annemiek van Vleuten startte ondanks een breukje in de elleboog, weliswaar met minder hooggespannen verwachtingen. Die blessure liep ze woensdag op bij een val in de mixed relay. De 39-jarige Van Vleuten veroverde de wereldtitel op de weg in 2019.

De vrouwen leggen zaterdag 164,3 km af van Helensburgh naar Wollongong. Het Nederlandse team won vier van de voorbije vijf edities van de WK-wegrit bij de vrouwen, vorig jaar triomfeerde de Italiaanse Elisa Balsamo in Leuven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top