Belgische juniores blikken tevreden terug op WK

Wielersport | Tegen Zoe Bäckstedt viel weinig te beginnen in de WK-wegrit bij de meisjes junioren, maar de Belgen reden wel een knappe koers. Onze vier landgenotes eindigden allemaal in de top 20.

Door Belga

Deel dit nieuws

Xaydee Van Sinaey finishte als eerste Belg op de negende plaats. "En daar ben ik heel tevreden mee", vertelde ze na afloop. "Op het EK eindigde ik als zevende, nu is het een negende stek en dat op een heel lastig parcours. Ik voel me nog altijd meer crosser dan wegrenner. Dit betekent dus wel wat voor mij en het is een opsteker na mijn mindere prestatie in de tijdrit. Ik ben gelukkig niet voor niks naar hier afgereisd (lacht). En ik ben nog altijd maar eerstejaarsjunior, hier kan ik op verder bouwen."

"Zoe wordt wereldkampioene. Maar eerlijk, ik ben daar niet meer mee bezig", aldus Van Sinaey. "Zij steekt er echt met kop en schouders bovenuit, ze rijdt al koersen met de profs. Je mag je gewoon niet spiegelen aan haar, anders raak je gefrustreerd. Ze is gewoon top en wij worden ook sterker, maar zij is gewoon outstanding. Ik eindig in de top tien van de wereld. Dat vind ik heel mooi."

Fleur Moors (12e) was onderweg kwistig met haar krachten. In de sprint had ze niet veel meer in de benen. "Die laatste keer Mount Pleasant was echt heel lastig", blikte ze terug. "De benen liepen helemaal vol, maar ik zag plots Xaydee langs me rijden en dat gaf me extra motivatie. Ik bleef in die groep, maar in de sprint zelf had ik nog weinig kracht. Ik ben ook niet echt een sprinter. Twaalfde, daar kan ik mee leven."

Febe Jooris werd 18e, Jade Linthoudt 20e.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top