Zoe Bäckstedt had vroege aanval niet gepland

Wielersport | De Britse Zoe Bäckstedt heeft zaterdag na een demonstratie haar wereldtitel op de weg bij de juniores verlengd in het Australische Wollongong. De dochter van ex-Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt reed nagenoeg de hele wedstrijd alleen voorop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bäckstedt, die op dit WK ook de beste was in het tijdrijden, ging er na een tiental kilometer alleen vandoor bij de afdaling van de Mount Pleasant. "Ik had niet gepland om zo vroeg te vertrekken, en zeker niet in de afdaling", zei de Britse in het flashinterview na de wedstrijd. "We hadden voorzien om na één ronde iets te proberen. Maar ik voelde me zo goed, ik zat op kop en ging goed over de bult. En in de afdaling sloeg ik een kloof en vertrok ik."

Bäckstedt diepte haar voorsprong snel uit. "Het ging tot bijna drie minuten, daarna begon de voorsprong af te nemen. Ik raakte in paniek toen het verschil twee minuten bedroeg, maar de coach zei me niet te stressen en geen risico's te nemen in de afdaling. Ik luisterde niet te veel naar hem, ik wilde zo snel mogelijk de finish bereiken", glimlachte de renster.

De Britse schonk zichzelf een mooi cadeau op haar 18e verjaardag. "Ik was al in tranen met nog 20 km te gaan. Er waren zoveel mensen die me aanmoedigden en me een fijne verjaardag wensten. Dat had ik nodig", besloot ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top