Brazilië zet Ghana vlot opzij en lijkt stilaan klaar voor WK

Voetbal | Iets minder dan twee maanden voor de WK-start lijkt Brazilië stilaan klaar om in Qatar voor een zesde wereldtitel te gaan. In een oefeninterland in het Franse Le Havre haalde de Seleçao van bondscoach Tite het vrijdagavond probleemloos met 3-0 van het Ghana van Bruggeling Denis Odoi.

Door Belga

Deel dit nieuws

PSG-ster Neymar had er nog eens zin in en dat vertaalde zich in twee loepzuivere assists voor Richarlison (28. en 40.). Voordien had Marquinhos op aangeven van Raphinha (9.) de score geopend voor de Goddelijke Kanaries. De 3-0 eindstand stond zo reeds bij de rust op het scorebord.

Odoi verscheen aan de aftrap bij de Ghanezen en werd na 72 minuten naar de kant gehaald. Hij mag alvast dromen van een WK-selectie. In Qatar speelt Ghana in groep H tegen Portugal, Uruguay en Zuid-Korea. De Brazilianen zijn in groep G ondergebracht, samen met Servië, Zwitserland en Kameroen. Op het WK van vier jaar geleden in Rusland werd Brazilië in de kwartfinales uitgeschakeld door België. De laatste wereldtitel voor Brazilië dateert intussen van 2002.

Komende woensdag oefent Brazilië in het Parijse Parc des Princes tegen Tunesië, Ghana staat een dag eerder in Spanje tegenover Nicaragua.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top