Mathijssen legt zich neer bij nederlaag tegen Oranje: "Nederland was de betere ploeg"

Beloften | De Rode Duivels U21 moesten vrijdagavond hun meerdere erkennen in hun Nederlandse leeftijdsgenoten tijdens een oefeninterland aan Den Dreef in Leuven. Het werd 1-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Halfweg lag de match reeds in een beslissende plooi na twee treffers van Ajacied Brian Brobbey (14. en 44.), die zondag aansluit bij Oranje voor het duel tegen de Rode Duivels. In de tweede helft lukte invaller Olivier Deman (73.) ruim een kwartier voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet meer in.

"We wisten dat we tegenover een hele goede tegenstander stonden en dat het niet makkelijk zou worden. Dat hebben we ook ondervonden. Nederland was de betere ploeg, daar moeten we eerlijk in zijn", vertelde bondscoach Jacky Mathijssen na de wedstrijd bij rechtenhouder Proximus Pickx Sports.

"Desondanks dwongen we toch wel wat kansen af, ook in de eerste helft. De reactie na de pauze vond ik heel positief. We hadden wat zaken aangepast en andere jongens gebracht. Zo scoren we nog en blijven we tot de laatste seconde competitief. Uit deze wedstrijd halen we enorm vee lmateriaal om de jongens beter te maken."

De invallers Jérémy Doku, nog steeds kandidaat-Rode Duivel, en Deman maakten een gretige indruk. "Wat Doku betreft, weten we wat hij kan. Daarom heeft hij ook al A-selecties gehad. Olivier Deman is volgens mij een enorm onderschatte voetballer. Vele mensen kennen hem niet, maar vandaag heeft hij laten zien dat hij wel degelijk kan voetballen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top