Rode Duivels U21 nipt onderuit tegen Nederlandse leeftijdsgenoten

Beloften | De Rode Duivels U21 hebben vrijdagavond hun meerdere moeten erkennen in hun Nederlandse leeftijdsgenoten tijdens een oefeninterland aan Den Dreef in Leuven. Het werd 1-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Halfweg lag de match reeds in een beslissende plooi na twee treffers van Ajacied Brian Brobbey (14' en 44'), die zondag aansluit bij Oranje voor het duel tegen de Rode Duivels. In de tweede helft lukte invaller Olivier Deman (73') ruim een kwartier voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet meer in.

Aster Vranckx droeg voor de eerste keer de aanvoerdersband bij de Belgische beloften. Yari Verschaeren startte in de basis en bleef de hele wedstrijd tussen de lijnen. Jérémy Doku, net als verschaeren nog een kandidaat-Rode Duivel, viel bij de rust in.

Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp) startte in de basis bij Jong Oranje en maakte de 90 minuten vol, terwijl Bjorn Meijer (Club Brugge) geen speelgelegenheid kreeg.

Maandag volgt een tweede oefeninterland voor de troepen van Jacky Mathijssen, in en tegen Frankrijk, dat vrijdag met 0-1 ging winnen in Duitsland. De wedstrijd wordt uitgezonden op Proximus Pickx vanaf 20u45.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top