Thomas Pieters klimt van negen naar zeven in de in de Open de France, Colsaerts maakt knappe remonte

Sport | Met een tweede ronde van 70 slagen is Thomas Pieters van de negende naar de zevende plaats geklommen in de Open de France (DP World Tour/3 miljoen euro). Nicolas Colsaerts lukte op de Golf National, in het Franse Guyancourt nabij Parijs, een tweede ronde van 67 slagen waarmee hij nog vlot de cut haalde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters, die een eerste ronde neerzette van 67 slagen, had voor zijn tweede ronde drie slagen meer nodig. Zo putte de Antwerpenaar twee birdies weg en moest hij een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn totaalscore van 137 slagen, vijf onder par, maakte hij twee plaatsen winst. In de tussenstand telt de nummer 33 op de wereldgolfranglijst echter tien slagen meer dan de Deen Rasmus Højgaard, die het toernooi domineert en zes slagen voorsprong telt op de Fransman Paul Barjon.

Titelverdediger Nicolas Colsaerts, die begin dit jaar met een zeldzame nierziekte aan de kant stond, pakte op dag twee uit met een ronde van vier onder par. De 39-jarige drievoudige European Tour-winnaar maakte maar liefst 62 plaatsen winst en sloot dag twee af op een gedeelde 34e plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top