Navalny opnieuw naar isoleercel gestuurd omdat hij Poetin crimineel noemde

Nieuws | Kremlincriticus Alexej Navalny zit opnieuw in de isoleercel omdat hij kritiek uitte op de gedeeltelijke mobilisatie waartoe Russisch president Vladimir Poetin de opdracht heeft gegeven. "Wat ik zei over de mobilisatie, viel niet in goede aarde, dus krijg jij, Navalny, twaalf dagen (eenzame opsluiting, red.)", zei de opposant tijdens een rechtszitting volgens nieuwswebsite Mediazona.

Door Belga

Deel dit nieuws

Navalny had Poetin er tijdens een hoorzitting woensdag van beschuldigd "honderdduizenden te betrekken bij zijn misdaden" door hen naar de oorlog in Oekraïne te sturen.

Het is al de vijfde keer dat Navalny naar de isoleercel wordt gestuurd. De 46-jarige benadrukte dat hij zich niet zou laten intimideren. Vandaag herhaalde hij zelfs zijn beschuldigingen aan het adres van de Russische president. "Poetin bezoedelt het bloed van honderdduizenden met zijn mobilisatie en referenda", aldus Navalny.

Navalny zou in juni overgeplaatst zijn naar een extra beveiligd strafkamp in Melechovo, ongeveer 250 kilometer ten oosten van Moskou.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top