Europa leidt met 2-0 in de Laver Cup, klimaatactivist steekt eigen arm in brand op court

Sport | Na een eenvoudige 6-2 en 6-1 zege van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6) tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 17), leidt Europa in de vooravond met 2-0 tegen de Rest van de Wereld op de Laver Cup in de O2 Arena in Londen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aan het begin van de tweede set zorgde een klimaatactivist voor opschudding door de court te betreden en zijn arm - mogelijk onbedoeld - in brand te steken. Het vuur geraakte snel gedoofd, waarop de man door beveiligingsagenten afgevoerd werd en het duel hervat kon worden.

De man had een shirt aan met daarop de tekst 'End UK private jets'. Hij protesteerde zo tegen het gebruik van privévliegtuigen. Heel wat tennissers die meedoen aan de Laver Cup zijn met privéjets naar de Britse hoofdstad gereisd.

De Noor Casper Ruud (ATP 2) schonk Europa eerder op de dag al de leiding na winst in een driesetter tegen de Amerikaan Jack Sock (ATP 128): 6-4, 5-7 en 10/7.

De Brit Andy Murray (ATP 43) maakt in de avond zijn opwachting tegen de Australiër Alex De Minaur (ATP 22). Nadien staat het toernooi in het teken van het afscheid van tennisicoon Roger Federer, die op 41-jarige leeftijd aan de zijde van Rafael Nadal in het dubbelspel tegen de Amerikanen Sock en Frances Tiafoe afscheid neemt van het grote publiek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top