Schrijversduo Nicci French komt naar Boektopia Kortrijk

Films | Nicci French zal aanwezig zijn op de boekenbeurs Boektopia in Kortrijk. Dat meldt de organisatie. De tweede editie van Boektopia vindt opnieuw plaats in Kortrijk Xpo. Deze keer loopt de beurs negen dagen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gedurende negen dagen zullen tientallen auteurs uit binnen- en buitenland over de vloer komen voor lezingen, debatten en interviews. De organisatie loste eerder al de eerste namen waaronder Nino Haratischwili, Neal Shusterman, John Boyne, Martin Heylen, Riadh Bahri en Delphine Lecompte. Tijdens Boektopia zullen meer dan 200 voorstellingen, lezingen en signeersessies zijn. Er worden ook twee nocturnes georganiseerd. 

Het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French, beter bekend als Nicci French, komt tijdens Boektopia hun jongste boek voorstellen 'De gunst'. Het tweetal heeft intussen 27 naar het Nederlands veraalde thrillers op hun naam staan. 'De gunst', originele titel: 'The favour' kwam in april uit. 

Verschillende van hun boeken werden ook verfilmd. Zo werd 'Killing Me Softly/Bezeten van mij' in 2002 verfilmd door Chen Kaige met Heather Graham en Joseph Fiennes in de hoofdrollen. 'Beneath the Skin/Onderhuids' en 'The Secret Smile/De verborgen glimlach' werden dan weer tot een tv-film bewerkt.

Gerrard en French komen op zondag 30 oktober naar Boektopia. Op de openingsdag, zaterdag 29 oktober zal de Hercule Poirot-prijs worden uitgereikt. Daarmee bekroont het weekblad Knack jaarlijks het beste spannende boek van Vlaanderen. Dat gebeurt dit jaar voor de vijfentwintigste keer. In het verleden ging de prijs onder meer naar Jef Geeraerts, Pieter Aspe, Louis van Dievel, Toni Coppers en Patrick Conrad. Vorig jaar was Wouter Dehairs de laureaat met 'Nachtstad'.

Boektopia vindt plaats van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november in Kortrijk Xpo. Vanaf vanavond is ook alle informatie over Boektopia terug te vinden op de vernieuwde website boektopia.be. Daar kunnen bezoekers ook terecht voor een gedetailleerde programmering van de negendaagse.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top