Regering wil energieverbruik in overheidsgebouwen 15 procent doen dalen

Nieuws | In de federale overheidsgebouwen moet het energieverbruik de komende vijf maanden met 15 procent dalen ten opzichte van de voorgaande jaren. Dat is althans de ambitie van een energiebesparingsplan van bevoegd minister Petra De Sutter (Groen) en staatssecretaris Mathieu Michel (MR) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eerder besliste de Vivaldi-regering al de temperatuur in al haar gebouwen te verlagen tot 19 graden. Daarnaast werd ook het gebruik van airconditioning gereguleerd en werd bepaald dat de verlichting in de federale gebouwen en monumenten tussen 19.00 uur en 06.00 uur moet worden uitgeschakeld.

Die maatregelen krijgen nu een vervolgstuk via het energiebesparingsplan voor de federale overheidsgebouwen. Dat plan bestaat uit zowel verplichte maatregelen als aanbevelingen. Doel is het verbruik tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023 met 15 procent te verminderen ten opzichte van het gemiddelde verbruik van de laatste vijf jaar. Hierbij zal een monitoring worden ingesteld. De meeste maatregelen moeten volgende maandag al worden uitgevoerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top