Bukayo Saka verkozen tot Engels international van het jaar

Premier League | Arsenal-winger Bukayo Saka is verkozen tot Engels international van het jaar, zo maakte de Engelse Voetbalfederatie FA bekend. De 21-jarige Saka haalde het in de verkiezing van Declan Rice (West Ham) en Harry Kane (Tottenham).

Door Belga

Deel dit nieuws

Saka is Engels international sinds oktober 2020 en droeg de voorbije twaalf maanden negen keer het shirt van The Three Lions. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en twee assists. In totaal staan er 18 caps op zijn teller.

Engeland staat vanavond in Milaan tegenover Italië, op de voorlaatste speeldag in groep 3 van de A-divisie in de Nations League. Een belangrijk duel, want na vier speeldagen staan de Engelsen met twee punten op de laatste plaats.

En vijf maanden na de feiten heeft de Engelse Voetbalfederatie FA Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag" na de competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Everton, zo bevestigde de FA vrijdag.

De 37-jarige Ronaldo verloor op 9 april met ManU met 1-0 bij degradatiekandidaat Everton en de Red Devils deden zo een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal. De Portugees kreeg in de wedstrijd flink wat trappen, zijn onderbeen was duidelijk gehavend, en na afloop kon de aanvaller bij het verlaten van het veld zijn frustraties niet meer de baas. Hij mepte de gsm van een jonge Everton-fan die stond te filmen uit diens handen.

Het incident deed op sociale media veel stof opwaaien en Ronaldo bood enkele uren later ook zijn verontschuldigingen aan. De politie van Liverpool opende nadien een onderzoek, maar de Portugese international kwam intussen goed weg met een waarschuwing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top