Twintig jaar na de release van ‘Jenny From the Block’: welk verhaal schuilt er achter dit bijzonder nummer?

Muziek | Twintig jaar geleden kon de wereld voor het eerst losgaan op het nummer ‘Jenny From the Block’. Niet alleen het nummer, maar ook de video maakte heel wat los bij menig muziekfan. Het liedje verwijst rechtstreeks naar Bennifer, de relatie tussen Jennifer Lopez en Ben Affleck. Ook die relatie beroerde de gemoederen meer dan eens. Pickx zocht uit wat er allemaal speelde achter dit nummer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee jaar na de lancering van het nummer kondigde het koppel aan dat elk zijn eigen weg zou gaan. Toch blijven fans en media Affleck en Lopez nog steeds met elkaar associëren. De video van het nummer ‘Jenny From the Block’ toont volgens velen aan welke impact het nummer had op beide mensen.

Druk van de media

Het nummer werd gelanceerd in een periode waarbij Jennifer Lopez enorme successen boekte. Alles wat de vrouw aanraakte, veranderde in goud en elk nummer dat ze maakte, steeg meteen naar de eerste plaats in de ranglijsten. Dat was ook het geval bij ‘Jenny From the Block’. Lopez schreef dat nummer voor haar album ‘This Is Me... Then’, een plaat die ze bijna volledig wijdde aan haar liefde voor Affleck. 

Na de start van hun relatie lanceerden fans en media de term ‘Bennifer’ en groeide het koppel uit tot een van de bekendste duo’s van Hollywood. Ondanks de populariteit, liet het stel geregeld weten te dromen van een leven buiten de schijnwerpers. Het staat vast dat de vele media-aandacht een enorme druk zette op hun relatie. “Soms willen we gewoon eens naar de bioscoop zonder dat er een enorme groep mensen ons volgen en ophoudt. Maar we beseffen dat dit deel uitmaakt van ons leven.” De clip van het nummer verwijst ook rechtstreeks naar die druk van de media, want alle beelden werden gefilmd alsof een fotograaf met een grote telelens een glimp probeert op te vangen van de zangeres.

Toyboy

Inhoudelijk denken veel mensen dat het nummer een tweedelige betekenis had. Vanuit het standpunt van de zangeres wordt Affleck in de video van het nummer afgeschilderd als haar grote liefde. Anderzijds vermoeden velen dat de Amerikaanse acteur zichzelf in de video herkende als een ‘toy boy’, en niet iemand waarmee Lopez een duurzame relatie had. Affleck kwam in de video voor als een kerel die zonnecrème smeerde op het lichaam van vrouwen en dat was natuurlijk niet naar de zin van het grote publiek. De carrière van de acteur was toch altijd groter dan die van de zangeres? Niemand begreep waarom Affleck zo puberaal werd afgebeeld.

Later gaf ook Lopez toe dat het koppel veel moeite had met de media-aandacht en paparazzi. “Ben wilde, geloof het of niet, uit de schijnwerpers blijven. Hij wilde niet constant gefotografeerd worden”, vertelde ze in 2019. “We hadden een relatie toen de tabloids net opkwamen. Wij wisten niet wat er gebeurde. Elke week zag ik verschillende magazines, en elke week stonden wij er op afgebeeld. Dat was heel overweldigend.”

Relatiebreuk

De relatie tussen Affleck en Lopez liep stuk op enkele dagen voor het stel van plan was om elkaar het ja-woord te geven aan het altaar. Het sprookjeshuwelijk met maandenlange voorbereiding moest op het laatste nippertje afgeblazen worden. “Dat we uit elkaar gingen op het moment dat we onze levenslange liefde aan elkaar zouden verkondigen, dat heeft me heel erg veel pijn gedaan. Het was mijn eerste echte liefdesbreuk en het voelde alsof mijn hart uit mijn borst werd getrokken."

Hoewel Lopez haar partner zag als een levensgezel en Affleck door het leven ging als tweevoudig Oscarwinnaar, bleef de video van ‘Jenny From the Block’ een impact hebben op de perceptie van het grote publiek over de acteur. Velen zien hem als het liefje van Lopez uit de muziekclip, en niet de gerenommeerde acteur. Het stel werd in de video niet afgebeeld als een koppel in de realiteit, en daar kunnen beide mensen helaas niks meer aan veranderen.

Tweede huwelijk

Waar het duo wel verandering in kon brengen, is hoe ze zich tegenover elkaar gedroegen. Na een relatiebreuk van maar liefst vijftien jaar hebben Affleck en Lopez elkaar in 2021 terug gevonden. In de zomer van 2022 traden ze uiteindelijk dan toch in het huwelijksbootje, nadat elk van hen een lange relatie had met iemand anders. Jennifer Lopez was getrouwd met Marc Anthony van 2004 tot 2014 en Ben Affleck was samen met Jennifer Garner waarmee hij van 2005 tot 2018 getrouwd was. Zowel hij als zij kregen ook kinderen met die partner. Hoewel ze er een bijzondere levensloop op nahouden, het sprookje eindigt wel mooi en liefdevol…

Ontdek de documentaire over het leven van Jennifer Lopez ‘Halftime’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top