10 jaar na monsterhit: hoe is het nu met zangeres Kesha?

Muziek | Tien jaar geleden maakte de Amerikaanse singer-songwriter Kesha het nummer ‘Die Young’. Het voorbije decennium verliep voor de 35-jarige zangeres tumultueus en intussen werkt Kesha een een comeback met een nieuw opvallend project. Maar hoe brak ze nu alweer door? Pickx vertelt er je alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kesha Rose Sebert was al van op jonge leeftijd erg gepassioneerd door alles wat met muziek te maken had. Ze volgde les, leerde muziek schrijven en maakte weg van de spotlights haar eerste nummers. In 2005 ging ze op 18-jarige leeftijd aan de slag bij een platenmaatschappij waar ze later als achtergrondstem meewerkte aan een single van Paris Hilton, ‘Nothing in THis World’. 

De zangeres wilde natuurlijk liever voor zichzelf zingen en bouwde stilaan haar ervaring op door mee te werken aan allerlei nummers voor verschillende artiesten. Om toch een beetje centen te verdienen, werkte ze in de bediening van een restaurant. Door hard te werken kwam ze net rond, maar veel had ze in ieder geval niet over. Nu snap je wellicht ook van waar het dollarteken in haar artiestennaam ‘Ke$ha’ komt?

Geen centen van Flo Rida

Na samenwerkingen met Katy Perry en Britney Spears klopte rapper Flo Rida in 2009 aan bij Kesha. Hij schakelde haar in voor zijn nummer ‘Right Round’, een liedje waarmee ze voor een eerste keer doorbrak. Die samenwerking zou ook toevallig ontstaan zijn, want Flo Rida en Kesha kenden elkaar totaal niet. De zangeres zou toevallig zijn studio zijn binnengewandeld, net wanneer de rapper op zoek was naar een vrouwelijke stem. Ondanks het succes van het nummer staat Kesha in de Amerikaanse versie van het nummer niet als ‘featured’, waardoor ze geen cent verdiende aan het populaire liedje. Dat was volgens de zangeres ook een bewuste keuze, want ze wilde haar eigen naam met haar eigen werk ontwikkelen. 

Na die samenwerking focuste ze zich volledig op haar eigen carrière en lanceerde ze hits als ‘TikTok’, haar debuutalbum ‘Animal’ en haar tweede album ‘Warrior’. Op dat album stond ook de single ‘Die Young’, een liedje dat in de hele wereld een gigantisch succes werd. 

Juridische strijd

Haar doorbraak was een feit, hoewel andere strubbelingen ervoor zorgden dat ze niet op een roze wolk leefde. Ze sleepte de producer van haar debuutalbum in 2014 voor de rechtbank en beschuldigde Lukas Grottwald van seksueel en emotioneel misbruik. De juridische strijd vormde tegelijkertijd de start van heel wat mentale problemen. 

Ondanks die psychologische problemen en de steun die Kesha kreeg van heel wat collega-artiesten in die rechtszaak, zag ze haar klacht verworpen. De rechtbank oordeelde dat de aanklachttermijn van vijf jaar was verlopen, want zo lang (of kort) krijgen slachtoffers van seksuele delicten de tijd om klacht in te dienen.

Bovennatuurlijke gebeurtenissen

Kesha liet zich opnemen in een gespecialiseerd ziekenhuis omdat ze leed aan een eetstoornis. Volgens haar werd ze door Grottwald meerdere keren aangezet tot vermageren, terwijl dat eigenlijk niet nodig was. Ze liet zich twee maanden behandelen en begon nog datzelfde jaar aan haar weg terug. In 2016 trok ze opnieuw op tournee doorheen de wereld met de ‘Kesha and the Creepies: Fuck the World Tour’. In 2017 lanceerde ze terug een single, ‘Praying’,  en haar derde album ‘Rainbow’. 

In 2020 kwam ze weer helemaal terug in de spotlights met het album ‘High Road’. Momenteel werkt ze verder aan haar comeback met een bijzonder nieuw project. Ze kondigde namelijk aan dat ze werkt aan een podcast ‘Kesha and the Creepies', een programma dat ook Discovery+ zal uitzenden. In het gezelschap van andere sterren onderzoekt ze de wereld van bovennatuurlijke gebeurtenissen en spookverhalen. Onder meer Whitney Cummings, Jojo Fletcher, Betty Who, GaTa, Karen Elson en Big Freedia maken er hun opwachting.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top