Foodschilders en gastronomische films nieuw op achtste Antwerpse Smaakmeesters

Films | De stad Antwerpen organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 oktober de achtste editie van het culinaire festival Smaakmeesters. Een honderdtal horeca- en speciaalzaken laten zoals steeds bezoekers proeven van hun talenten. Nieuw dit jaar is een kunstmarkt met werk van foodschilders en films over gastronomie bij Cinema Cartoon's.

Door Belga

Deel dit nieuws

Smaakmeesters vindt verspreid over de stad plaats. Bij de deelnemende zaken kan je allerlei lekkers proeven, maar er zijn ook enkele locaties waar extra randanimatie gepland staat. Op de Groenplaats kan je kookdemonstraties bewonderen, aan het MAS kan je je wagen aan blind tastings, en er zijn verschillende culinaire wandelingen beschikbaar. Het culinaire aanbod van Smaakmeesters varieert van typisch Vlaamse gerechten tot exotische lekkernijen, van koffies tot cocktails, van ontbijt tot dessert.

Nieuw dit jaar zijn een fotospeurtocht op het Zuid, een filmaanbod in Cinema Cartoon's en een expo rond textiel kleuren met ingrediënten in de serre van het M HKA. Kunstmarkt Lambermontmartre staat op zondag 2 oktober dan weer in het teken van Smaakmeesters door te focussen op foodschilders.

"Smaakmeesters pioniert en vernieuwt, het zet de toon, het brengt het beste van het beste, en je kan er sterren zien", zegt schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA). "Onze chefs zijn prima ambassadeurs voor de stad, we mogen niet onderschatten wat zij voor het imago van Antwerpen doen."

Wie meer wil doen dan hier en daar wat proeven, kan zich inschrijven voor het exclusief driegangenmenu "Smaakmeesters Deluxe" van chef Dennis Broeckx (l'Epicerie du Cirque) in het Antwerpse operagebouw.

Om je te verplaatsen tussen de verschillende locaties van Smaakmeesters, zal je het hele weekend gratis kunnen gebruikmaken van een aantal elektrische tuktuk's en poppy deelsteps.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top