Rode Duivels op zoek naar eerherstel tegen Nederland

Sport |

Zondagavond staat in Amsterdam de afsluitende groepswedstrijd van de Nations League op het programma. De Rode Duivels moeten met 3 doelpunten verschil winnen van Nederland om nog als groepsleider te eindigen en zo de Final Four te bereiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Johan Cruijff ArenA, thuisbasis van Ajax Amsterdam, wordt het decor van een burenclash tussen Nederland en België, respectievelijk nummer één en twee in Groep 4 van de A-divisie in de Nations League. De inzet is een plek bij de Final Four in deze derde editie van de in 2018 gelanceerde landencompetitie. Ter herinnering: vorig jaar bereikte België de Final Four maar verloor daar in de halve finales van Frankrijk.

Door de zege tegen Wales (2-1) staan de Rode Duivels nu met 10 op 15 op een onbedreigde tweede plaats voor Polen en Wales, maar enkel de groepszege geeft recht op de Final Four. Nederland leidt de groep met 13 op 15. Door de overtuigende 1-4 zege in de heenwedstrijd tegen ons land is Oranje quasi zeker van die eerste plaats. Tenzij… België écht zijn duivels ontbindt en met drie doelpunten verschil wint in Amsterdam.

Nederland vol vertrouwen

De Nederlanders moeten het wellicht stellen zonder Toon Koopmeiners, Memphis Depay en Steven Berghuis, die alle drie geblesseerd het veld verlieten in de recente Nations League-wedstrijd tegen Polen (0-2 gewonnen, doelpunten van Bergwijn en Gakpo). Wel positief bij Oranje was het debuut van de 38-jarige doelman Remko Pasveer en de verdere ontplooiing van Cody Gakpo, de nieuwe offensieve sensatie in het team van Louis van Gaal.

Het wordt uitkijken naar wat de 23-jarige aanvaller van PSV tegen België kan tonen. Hij zit alvast in bloedvorm, getuige zijn 8 goals en 6 assists in 7 competitiewedstrijden dit seizoen. Door het uitvallen van Depay wordt hij voorin wellicht gekoppeld aan Vincent Janssen, sinds deze zomer aan de slag bij Antwerp. Dat worden leuke duels met Toby Alderweireld, zijn ploegmaat bij The Great Old.

België hinkend op twee gedachten

Ook bij de Belgen is het uitkijken naar welk team Roberto Martínez de wei in zal sturen. Gaat hij vol voor de groepswinst met zijn sterkste elf, of gaat hij roteren met het oog op het WK in Qatar? In het eerste geval moeten weinig wijzigingen verwacht worden in de basisopstelling -mét sterspeler De Bruyne en routiniers Vertonghen, Alderweireld, Witsel en Hazard-, maar dat zou tegelijkertijd betekenen dat jongens als Wout Faes, Dodi Lukebakio, Jason Denayer, Brandon Mechele en in mindere mate Arthur Theate, Dedryck Boyata, Charles De Ketelaere, Amadou Onana en Alexis Saelemaekers toch nerveus mogen worden omtrent hun selectie voor dat WK. Zij hebben deze laatste kans nodig om zich te tonen aan de bondscoach, want zonder bijkomende speelminuten wordt het heel moeilijk om er nog bij te geraken in Qatar.

Martínez zal overigens niet aan de zijlijn staan in de Johan Cruijff ArenA, door zijn de rode kaart in de slotminuten van de partij tegen Wales is hij geschorst voor deze derby en wordt hij als T1 vervangen door assistent Thierry Henry.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Nederland en België op zondag 25 september vanaf 20u20 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top